1 -3 juni

Jubileumsresa till Sörmland 1–3 juni 2018.

STA är 80 år och vi firar genom att åka till Sörmland på en 3-dagars resa. Vi kommer att besöka några härliga trädgårdar och ett par plantskolor. Sök gärna upp trädgårdarna på internet och få en försmak av vad vi kommer att få se.

Dag 1:

7:00 Avresa Laholm LK buss, garaget i Laholm (Sven Hanssons gata 4)

7:20 Halmstad Arena

7:50 Falkenberg Granngården

8:20 Varberg Nord

Vi besöker två trädgårdar på vägen upp till Nyköping. Först Anita och Bengt Olsson i Timmele där vi äter vår egna medhavda matsäck. En trädgård med vackra perennrabatter kantade med natursten, orangeri, vattenspeglar, bäck och olika namngivna rum med sittplatser som "Rondo" och "Sista solstrålens bänk". Nästan framme i Nyköping stannar vi hos Margareta och Klas Roos där vi får eftermiddagskaffe. De har en japaninspirerad rekreationsträdgård med bl.a. tehus, grus- och mossparti, www.besokstradgardar.se/roosgardens.html. Vi är framme vid hotellet strax före 17. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2: 8:00 avresa till Flen. Första stoppet blir hos Birgitta och Håkan Stenström (Håkan var på julfesten 2017). Trädgården är på 6000 m2 med lundpartier och flera dammar se även www.lindbro.net eller www.besokstradgardar.se/stenstromgardens.html. Vi fortsätter till Margaretha och Leif Moby som med 1700 m2 kuperad tomt skapat en blommande oas. www.besokstradgardar.se/mobygardens.html. Vi äter lunch på Flens golfrestaurang. Resan går tillbaka mot Nyköping och Linuddens plantskola, en småskalig plantskola med många ovanliga växter, www.linudden.se. Dagen avslutas i Oxelösund hos Monica och Peter Knutsson som beskriver sin trädgård som liten men stenrik och med en asiatisk tusch, www.besokstradgardar.se/knutssongardens.html. Vi är tillbaka vid hotellet ca 18 där vi lite senare serveras en trerätters middag.

Dag 3: 8:00 styr bussen hemåt. På vägen stannar vi till på Botanicus i Skänninge, en gammaldags plantskola med perenna växter. Vi äter lunchbuffé i Ödeshög och sedan eftermiddagsfika i Strängsered och är åter i Laholm ca 19.

Pris: Minst 30 deltagare, del i dubbelrum: 2130 kr, enkelrum 2580 kr.

Vid fler deltagare kan priset sänkas. Vid full buss, del i dubbelrum 1830 kr, enkelrum 2280 kr.                

I resans pris ingår:

  • Busstransport t/r
  • 2 övernattningar på Good Morning hotell i Nyköping med frukost
  • Eftermiddagsfika och middag dag 1
  • Fika, lunch och middag dag 2
  • Lunchbuffé och eftermiddagsfika dag 3
  • Inträde till trädgårdarna

I resan ingår inte: Annan dryck än vatten vid middagarna.

Medtag fika/lunch för dag 1 som vi äter i Anita och Bengt Olssons trädgård i Timmele utanför Ulricehamn. Tag gärna märkta och staplingsbara backar för växtinköp. Tag med kontanter då Botanicus bara har kontanthandel och även enskilda trädgårdar kan ta kontanter.

Anmäl till [javascript protected email address], bindande anmälan senast 15 april. Ange även var du vill gå på bussen. I första hand går platserna till medlemmar i STA Halland.

Vid frågor angående resan kontakta Monica Bengtsson tfn 0340-80269.

Välkomna att åka med!

1 jun 2017