Lördag–söndag 3-4 juni. Trädgårdsresa till Skaraborg

Avresa: Varberg Nord lördag kl 07.30 Hemkomst: sondag ca kl 17.00.

Dag 1
Första trädgårdsbesöket blir hos Åke och Inger Rindekrans i Brämhult. De har en stor trädgård som är anlagd i omgångar från 1998. Många stenar och en del stenpartier finns, liksom en damm och en bäck. Många olika träd och buskar och en hel del perenner.
Därefter kör bussen vidare till Ingegerd Grönberg i Kvänum. Där finns en uppvuxen, harmonisk trädgård med fokus på rhododendron, mestadels viltarter, damm och litet vattenfall. Ovanliga träd och ormbunkar. Nya partier med barr- och ljungväxter. Växter till försäljning. I trädgården äter vi egen medhavd lunch.
Vi åker vidare till Margareta Dahlin i Varnhem. Margareta har en fantastisk trädgård med mycket ljung och många barrväxter, inte minst små dvärgbarrväxter, häxkvastar och annat smått i många färger och skapelser. I sin trädgård på Billingens sluttning har hon trots kalkrik jord och zon 3, byggt upp såväl woodland som ljungplanteringar.
Dagens sista trädgårdsbesök blir hos Karin Skara i Marum, Inland. Trädgården innehåller en stor samling träd och buskar såsom Acer, Faugus, Quercus och Ulmus. Där finns surjordspartier med Rhododendron, barrväxtpartier med sprängsten och Woodlandmiljö med mycket perenner. Flera små dammar med vattenfall och bäckar samt växthus med pelargonsamling (cirka 200 st). Specialintresse: Minibarrväxter, växter med varierade och olikfärgade blad, Hosta och Hemerocallis (cirka 500 st).

Dag 2
Första besöket går till Birgit Johansson i Sätila. Trädgården är utformad efter berget och har damm, växthus, stenparti och lund. Detta är en villaträdgård som har det mesta. Den är innehållsrik och
vackert komponerad med många spännande växter. Efter en lunch i Sätila går bussen till Hjälmekulla handelsträdgård utanför Kungsbacka. Ett familjeföretag i fyra generationer som har ambitionen att erbjuda växter och produkter från de bästa odlarna och producenterna. De har många olika leverantörer för att kunna erbjuda ett brett sortiment till bra priser.

Pris: 2.000 kr, tillägg för enkelrum 300 kr.
Lunch och fika dag 1 tar var och en med sig.
Resa, boende i dubbelrum, middag på kvällen dag 1 samt frukost och
lunch dag 2 ingår i kostnaden.
Sista anmälningsdag måndag 24 april
Bindande anmälan till [javascript protected email address] eller till
Lena Johansson tel 0725 373 220.

31 Jan 2023