Öppna Trädgårdar 2023

Öppna Din Trädgård

Att visa sin trädgård för andra trädgårdsintresserade är en häftig upplevelse, för att man får så mycket positiv respons på allt arbete man lagt ner i trädgården, samtidigt som man skaffar sig nya vänner bland likasinnade. Det är också ett sätt att bjuda tillbaks för alla trädgårdsbesök man själv varit på. Gillar du din trädgård så kommer andra också att göra det. Du behöver inte veta namnet på dina växter eller ha namnskyltar utsatta i rabatterna för att trädgården ska vara värd att visa. Anmäl ditt intresse till Lena Johansson tfn 0340-404 13 eller mejl [javascript protected email address], så medlemmarna får glädjen av att besöka din trädgård. Har du inte möjlighet att öppna upp din trädgård en speciell dag så kan du sätta in en liten blänkare om att du tar emot besök efter överenskommelse.

Alla trädgårdarnDetta är en unik möjlighet att få besöka andra medlemmars trädgårdar och ta del av deras trädgårdsglädje. Se resultaten av deras odlingsmödor och utbyt erfarenheter. Låt dig inspireras och ta med dig nya insikter hem till den egna täppan.
Alla hälsar oss hjärtligt välkomna! De ber oss dock att respektera Folkhälsomyndighetens råd och att hålla avstånd under besöket. 

 

Lennart Pettersson, Nygårdsberg, Heberg 

 

Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. På försommaren blommar bland mycket annat många olika sorters cypripedium och senare på sommaren blommar solhattar, liljor och en hel del annat. Plantor till försäljning.

 

Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida. Ring för att bestämma dag och tid för besök. Telefon 0768 081443

 

 

Torsdag 18 maj, kl 11-16 - Märit & Ingvar Jakobsson, Falkenberg

Adress: Solhagavägen 42, Falkenberg. Telefon 0727-147 904.

 

18 maj – 21 maj Kristi Himmelfärds helgen kl 12-17 - Ilva Wallström, Bua 
I samband med konstrundan så har Ilva Wallström Öppen Trädgård i hela fyra dagar.
Trädgården ligger naturskönt på sluttningen ner mot havet. I bakkant blottar det karga berget sina vackra former och längre ner i svackan växer buskar och småträd som bildar labyrinter av gångar. Här står rariteterna tätt i skydd för de starka havsvindarna.
Vägbeskrivning: Kör till Bua. Efter Bua centrum, vänster Hultavägen, höger Kustroddarvägen, höger Fiskelia, kör ända ner till havet. Ta höger utmed havet till Bockastuevägen 11. Parkera vid ett grått pumphus. Telefon 0340 66 18 57.

 

Söndag 21 maj kl 11-16, lördag 19 augusti kl 11-16 och söndag 20 augusti kl 11-16. Lindarnas trädgård. Ingrid & Göran Lindskog, Vallda

Lindarnas trädgård, en stor trädgård i lantlig omväxlande miljö med både berg i dagern och ängsmark. Sen 2014 har vi anlagt flera perennrabatter, planterat spännande buskar och träd, byggt växthus och gjort köksträdgård. Du hittar bl.a. en torvrabatt med lite ovanligare växter, rosenrabatter, mormorsrabatt, japanispirerad hörna och nyligen påbörjat woodland . Det finns två små dammar med grodor, paddor, salamander och i den ena även koikarpar.

Fågellivet är rikt och vi försöker leva i harmoni med naturen. I delar av trädgården låter vi det vilda smyga sig in under ordnade förhållanden.
Det är även öppet andra tider efter överrenskommelse.
Vägbeskrivning: Från E6 ta av avfart 60, kör väg 158 mot Särö. Sväng av mot Lerkil, Gottskär. Kör ca 6 km, sväng vänster vid en gul skylt Södergården 1. Kör ca 200 m, trädgården är på vänster sida. Parkera på angivna platser utanför tomten. Telefon 0734 098 743.

 

Söndag 28 maj kl 11-16 och tisdag 30 maj kl 16-20 - Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Bengt Nilsson, Frillesås

Välkommen  att besöka vår trädgård! Vi har en varierad  trädgård på 6700 kvm som vi ständigt utvecklar. Mycket berg och närheten till havet gör att det är en utmaning att odla här.Sedan 2014 har vi anlagt stora perennrabatter där det blommar från tidig vår till sen höst. Vi odlar mycket grönsaker och har många spännande buskar och träd. I år har vi planterat flera nya fruktträd,bland annat kvitten, mullbär och valnöt.Vi har ett stort växthus. Där odlar vi persika, gurkor, vindruvor och många olika sorters tomater.

Adress: Varbergsvägen 2141, Frillesås
Mailadress falared@live.se

 

 

 

Tisdag 6 juni kl 11-17 - Örjan Persson och Claes Ericsson, Varberg

Välkommen att besöka vår villaträdgård på 730m2 i centrala Varberg.

När vi köpte huset 2009 bestod tomten av gräsmatta, två fruktträd och en spireahäck utmed gatan. Idag har vi en lummig oas med ett antal träd och buskar. Sittplatserna är många, så  oftast finns det någon som passar dagens väder och vind. Vi har två mindre dammar, ett lusthus och en köksträdgård. Allt som  oftast pågår något eller ett par projekt.

Vi strävar efter att bygga  rum i trädgården och vi väljer växter främst efter bladens form, färg och struktur för att skapa en levande grönska som är intressant för ögat under hela den gröna säsongen. På senare år har vi börjat introducera mer och mer vintergrönt för att motverka en bladlös vinter.

Adress: Kärrvägen 7, Varberg. Telefon 070 150 1206.

 

 

Söndag 9 juli kl 12-16 - Ewa Lindeborg, Tvååker

Äldre fruktträdgård med stor platt gräsmatta från början. Nu ringlar sig en singelgång ner i trädgården runt äppelträden med böljande rabatter fyllda av buskar, perenner, rosor, pioner och clematis. Mormorsväxter, vanliga och ovanliga växter.

Lite tuktat, lite charmigt, lite rostigt. Samstämda färger, runda former och härliga dofter finner du här. Här finns ett vackert orangeri, en köksträdgård, vattenblänk här och var, en kaffegrotta och en liten ”plantskola”.

Efter utbyggnad av huset har jordmassorna tagits tillvara och blivit nivåskillnader. Där trivs bl a mindre buskar/träd såsom japanska lönnar, azaleor och rhododendron. Trädgårdens ålder är c:a 12 år. Tomten är på 1450 kvm.
Försäljning av växtöverskott.
Varmt välkomna till en trädgård där det alltid finns en sittplats och där alltid något nytt är på gång.

Adress: Kyrkogatan 11, Tvååker. Parkering går bra utmed Kyrkogatan.
Mobil 073-5048183

 

 

 

 

Söndag 9 juli kl 12-16 och söndag 16 juli kl 12-16 Gunilla Axman, Valinge

Stor trädgård på avstyckad lantgård ca två mil utanför Varberg. När vi flyttade dit för 20 år sedan fanns där bara en stor gräsmatta med några fruktträd och en innergård med en liten damm. Min dröm var att få vandra omkring i min rosenträdgård och dofta på alla rosorna, och nu är jag där. Men där finns också klematis, liljor, pioner och massa andra blommor som sällskap till alla rosorna Trädgården består av blomsteröar i samstämda färger och olika former med många sittplatser. Jag hade ingen plan från början utan alla mina rosor som har fått följa med hem har jag blivit förälskad i, och vad ska jag sätta denna lilla skönheten? Men det blev ganska bra till slut. Man kan säga att min trädgård har kommit till av en enda stor förälskelse. Så välkomna till mitt blomsterparadis.

Tar även emot besök efter överenskommelse
Gunilla Axman tel.nr. 0705 081884
Adress: Valinge Gammalsgärde 24, 432 92 Varberg
Mailadress gunilla@krisstod.com

 

Söndag 3 september kl 11-16 - Marie & Mitch Tkauc i Valinge by 

Stor trädgård på ca 2 hektar, inklusive parkering, som är indelad i sex områden som kompletterar varandra. Det finns en sjö på 6 000 kvm, som är 1-2 meter djup, med rikt djurliv med bl a tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård och köksträdgård.

 

Adress: Lilla Skpargården, Valinge by 64, Varberg

Mer information: www.lillaskapargarden.se Telefon 0340 62 53 05 eller 0706 67 38 11.

 

 

Vi samarbetar med

/studieframjandet.png