Öppna Trädgårdar 2020

Öppna Din Trädgård

Att visa sin trädgård för andra trädgårdsintresserade är en häftig upplevelse, för att man får så mycket positiv respons på allt arbete man lagt ner i trädgården, samtidigt som man skaffar sig nya vänner bland likasinnade. Det är också ett sätt att bjuda tillbaks för alla trädgårdsbesök man själv varit på. Gillar du din trädgård så kommer andra också att göra det. Du behöver inte veta namnet på dina växter eller ha namnskyltar utsatta i rabatterna för att trädgården ska vara värd att visa. Anmäl ditt intresse till Lena Johansson tfn 0340-404 13 eller mejl [javascript protected email address], så medlemmarna får glädjen av att besöka din trädgård. Har du inte möjlighet att öppna upp din trädgård en speciell dag så kan du sätta in en liten blänkare om att du tar emot besök efter överenskommelse.

Alla trädgårdarna hälsar oss hjärtligt välkomna! De ber oss dock att respektera Folkhälsomyndighetens råd och att hålla avstånd under besöket. 

Rolf Lindell, Hallavägen 6 i Gullbrandstorp
Tar emot besök efter överenskommelse
”Helande kraft” heter min rehabiliteringsträdgård med olika miljöer och ett tiotal ”goa” sittplatser. Växtmaterialet domineras av blommande buskar och träd, rhododendron, snödroppsträd, davidia, azaleor, busk- och klätterrosor samt klematis. Vi väntar de första blommorna på Davidia trädet i år. Bland fruktträden finns aprikos, fikon, mullbär, persikor och mycket annat att upptäcka. Ta gärna med en kaffekorg.
Vägbeskrivning: Kustvägen från Falkenberg till Halmstad, tag av vid andra rondellen i Gullbrandstorp, kör mot hembygdsgården. Ring för att bestämma dag och tid, telefon 0706 60 73 81.

 

Lennart Pettersson, Nygårdsberg, Heberg 
Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. På försommaren blommar bland mycket annat många olika sorters cypripedium och senare på sommaren blommar solhattar, liljor och en hel del annat. Plantor till försäljning.
Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida. Telefon 0768 081443

Lördag-söndag 25-26 maj kl 11-16 - Marie & Mitch Tkauc i Valinge by 
Därefter söndagar tom 21 juli
Stor trädgård på ca 2 hektar, inklusive parkering, som är indelad i sex områden som kompletterar varandra. Det finns en sjö på 6 000 kvm, som är 1-2 meter djup, med rikt djurliv med bl a tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård och köksträdgård.
Vägbeskrivning och mer information: www.lillaskapargarden.se Telefon 0340 62 53 05 eller 0706 67 38 11.

 

21 maj – 24 maj Kristi Himmelfärds helgen kl 12-17 - Ilva Wallström, Bua, Bockastuevägen 11 
I samband med konstrundan så har Ilva Wallström Öppen Trädgård i hela fyra dagar.
Trädgården ligger naturskönt på sluttningen ner mot havet. I bakkant blottar det karga berget sina vackra former och längre ner i svackan växer buskar och småträd som bildar labyrinter av gångar. Här står rariteterna tätt i skydd för de starka havsvindarna.
Vägbeskrivning: Kör till Bua. Efter Bua centrum, vänster Hultavägen, höger Kustroddarvägen, höger Fiskelia, kör ända ner till havet. Ta höger utmed havet till Bockastuevägen. Parkera vid ett grått pumphus. Telefon 0340 66 18 57.

 

Söndag 24 maj och söndag 31 maj, kl 11-16 Marie & Mitch Tkauc i Valinge by
Stor trädgård på ca 2 hektar, inklusive parkering, som är indelad i sex områden som kompletterar varandra. Det finns en sjö på 6 000 kvm, som är 1-2 meter djup, med rikt djurliv med bl a tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård och köksträdgård.

Vägbeskrivning och mer information: www.lillaskapargarden.se Telefon 0340 62 53 05 eller 0706 67 38 11

 

Söndag 31 maj, kl 11-16 - Kristina Olsson, Övralidsvägen 9, Kungsäter 
Trädgården är 10 000 m2 stor, i dagsläget är ungefär 8000 m2 odlad yta, resten hagar, men vi håller på att utöka. Vi har gott om häckar som skapar många rum och ett antal ”tema-trädgårdar”. Vi odlar just nu mer ätbart, men blandar med växter för prydnad. Det är ingen samlarträdgård, men vi försöker gärna med en och annan ”exotisk” växt. Vi försöker så mycket som möjligt att ta vara på sådant som frösår sig och förökar genom delning till våra nyplanteringar.
Vägbeskrivning från Varberg: I Derome sväng höger mot Kungsäter. Kör genom Kungsäter och fortsätt mot Gunnarsjö. I Gunnarsjö fortsätt vägen fram (Klockebergsvägen), förbi kyrkan, sedan är det första vägen till vänster (Sävsjövägen) och sedan första höger (Övralidsvägen) och direkt vänster – framme! Parkeringsplatser är markerade med P. Telefon 0703 422 297.

 

Söndag 31 maj, kl 11-16 - Daniel Andersson, Fiskaregatan 6, Träslövsläge 
Läjets trä & trädgård består numera av två tomter bredvid hamnen i Träslövsläge. Skaparen är konstnären Daniel Andersson som arbetar med olika växt val och granitstenar i färg & former.
Ofta är det naturligt med gammalt återbruk som skapar rummen i trädgården. I den rika produktionen i förhållandevis liten yta finns även snickar-glädje, vatteninstallationer, ruin, köksträdgård, växthus med orkidéer och en helt ny hönsgård uppbyggd i massiv svensk skogs ek.
Instagram: Lajetstraochtradgard

 

Söndag 31 maj, kl 14-18 - Gun och Ralph Bergström, Moränvägen 9, Laholm 
En villaträdgård på 1000m2 med olika miljöer som skapar stor mångfald för perenner, buskar och träd. En liten damm inramad av både 1-åringar och perenner. Ett nybyggt växthus för bl a tomatodling samt köksträdgård med pallkrageodling.
För vägbeskrivning sök med gps eller kontakta oss via telefon, 0430 103 20 eller 0738 15 96 50.

 

Tisdag 16 juni, kl 17-20 Camilla Karén Palm, Idrottsgatan 6, Laholm

Villaträdgård på 650 kvm, där gräsmattan allt mer fått ge plats för bl.a. upphöjda rabatter av sten och torvblock med rosor, perenner och gräs. Gamla fruktträd. En liten damm, ett växthus, odling i pallkragar samt bärbuskar. Lusthus av gammalt tegel, en murad fontän, pergola och olika sittplatser i trädgården. Besök gärna min trädgårdsblogg: www.millastradgard.blogspot.com

Vägbeskrivning: Från E6 N kör av mot Laholm/Mellbystrand. Ta sedan vänster, väg 24, mot Hässleholm/Laholm. I fjärde rondellen (vid Preem macken) sväng vänster mot centrum. Rakt fram i trafikljusen. Nästa rondell tag höger mot centrum, Danska vägen. Följ denna väg hela tiden, den svänger höger nedför Nybergs lid, fortsätt rakt fram, passera Stadsparken (höger sida) uppför backen, tag sedan första vägen vänster, Idrottsgatan 6. Tredje huset höger sida. Telefon 0430 134 19 eller 0703 14 99 46

 

Tisdag 16 juni, kl 17-20 Vivian Tisting, Ängsgatan 2A, Eldsberga

Vår trädgård har vi visat förut och eftersom det var ett tag sedan så är det dags att öppna den igen. Vårt tema med rufsig trädgård har vi utvecklat och invecklat så det finns något för alla att njuta av.
Från gårdsplanen kan man gå åt flera håll, det finns inget rätt eller fel utan till slut kommer man kanske att ha sett allt om man håller på tillräckligt länge. Då kan det hända att man behöver sitta ner en stund och det går utmärkt på flera platser, och då kan man passa på att upptäcka sådant som man annars hade skyndat förbi.
Vägbeskrivning: Från Halmstad kör söderut på väg 15, vänster in mot Eldsberga/Tönnersjö, följ vägen och kör under järnvägen, första vägen höger Bastubacken och första höger igen Ängsgatan. Telefon 0736 13 28 26.

Söndag 21 juni, kl 11-16 Marie & Mitch Tkauc i Valinge by
Se beskrivning 24 maj

Söndag 12 juli, kl 11-16 och söndag 19 juli, kl 11-18 Marie & Mitch Tkauc i Valinge by
Se beskrivning 24 maj

Söndag 9 augusti, kl 11-16 Ingrid & Göran Lindskog, Södergårdsvägen 21, Vallda
Lindarnas trädgård, en stor trädgård i lantlig omväxlande miljö med både berg i dagern och ängsmark. Sen 2014 har vi anlagt flera perennrabatter, planterat spännande buskar och träd, byggt växthus och gjort köksträdgård. Du hittar bl.a. en torvrabatt med lite ovanligare växter, rosenrabatter, mormorsrabatt, japanispirerad hörna och nyligen påbörjat woodland . Det finns två små dammar med grodor, paddor, salamander och i den ena även koikarpar. Fågellivet är rikt och vi försöker leva i harmoni med naturen. I delar av trädgården låter vi det vilda smyga sig in under ordnade förhållanden. Från E6 ta av avfart 60, kör väg 158 mot Särö. Sväng av mot Lerkil, Gottskär. Kör ca 6 km, sväng vänster vid en gul skylt Södergården 1. Kör ca 200 m, trädgården är på vänster sida. Parkera på angivna platser utanför tomten.