Öppna Trädgårdar 2021

Öppna Din Trädgård

Att visa sin trädgård för andra trädgårdsintresserade är en häftig upplevelse, för att man får så mycket positiv respons på allt arbete man lagt ner i trädgården, samtidigt som man skaffar sig nya vänner bland likasinnade. Det är också ett sätt att bjuda tillbaks för alla trädgårdsbesök man själv varit på. Gillar du din trädgård så kommer andra också att göra det. Du behöver inte veta namnet på dina växter eller ha namnskyltar utsatta i rabatterna för att trädgården ska vara värd att visa. Anmäl ditt intresse till Lena Johansson tfn 0340-404 13 eller mejl [javascript protected email address], så medlemmarna får glädjen av att besöka din trädgård. Har du inte möjlighet att öppna upp din trädgård en speciell dag så kan du sätta in en liten blänkare om att du tar emot besök efter överenskommelse.

Alla trädgårdarnDetta är en unik möjlighet att få besöka andra medlemmars trädgårdar och ta del av deras trädgårdsglädje. Se resultaten av deras odlingsmödor och utbyt erfarenheter. Låt dig inspireras och ta med dig nya insikter hem till den egna täppan.
Alla hälsar oss hjärtligt välkomna! De ber oss dock att respektera Folkhälsomyndighetens råd och att hålla avstånd under besöket. 

 

Rolf Lindell, Hallavägen 6 i Gullbrandstorp
Tar emot besök efter överenskommelse
”Helande kraft” heter min rehabiliteringsträdgård med olika miljöer och ett tiotal ”goa” sittplatser. Växtmaterialet domineras av blommande buskar och träd, rhododendron, snödroppsträd, davidia, azaleor, busk- och klätterrosor samt klematis. Vi väntar de första blommorna på Davidia trädet i år. Bland fruktträden finns aprikos, fikon, mullbär, persikor och mycket annat att upptäcka. Ta gärna med en kaffekorg.
Vägbeskrivning: Kustvägen från Falkenberg till Halmstad, tag av vid andra rondellen i Gullbrandstorp, kör mot hembygdsgården. Ring för att bestämma dag och tid, telefon 0706 60 73 81.

 

Lennart Pettersson, Nygårdsberg, Heberg 

 

Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. På försommaren blommar bland mycket annat många olika sorters cypripedium och senare på sommaren blommar solhattar, liljor och en hel del annat. Plantor till försäljning.

 

Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida. Telefon 0768 081443

 

 

13 maj – 16 maj Kristi Himmelfärds helgen kl 12-17 - Ilva Wallström, Bua, Bockastuevägen 11 
I samband med konstrundan så har Ilva Wallström Öppen Trädgård i hela fyra dagar.
Trädgården ligger naturskönt på sluttningen ner mot havet. I bakkant blottar det karga berget sina vackra former och längre ner i svackan växer buskar och småträd som bildar labyrinter av gångar. Här står rariteterna tätt i skydd för de starka havsvindarna.
Vägbeskrivning: Kör till Bua. Efter Bua centrum, vänster Hultavägen, höger Kustroddarvägen, höger Fiskelia, kör ända ner till havet. Ta höger utmed havet till Bockastuevägen. Parkera vid ett grått pumphus. Telefon 0340 66 18 57.

 

Söndag 23 maj kl 11-16 - Marie & Mitch Tkauc i Valinge by 

Även dessa datum kl 11-16:
söndag 30 maj
söndag 6 juni
söndag 13 juni
söndag 20 juni
söndag 27 juni
söndag 18 juli


Stor trädgård på ca 2 hektar, inklusive parkering, som är indelad i sex områden som kompletterar varandra. Det finns en sjö på 6 000 kvm, som är 1-2 meter djup, med rikt djurliv med bl a tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård och köksträdgård.

 

Vägbeskrivning och mer information: www.lillaskapargarden.se Telefon 0340 62 53 05 eller 0706 67 38 11.

 

Söndag 23 maj och 6 juni kl 11-16 - Daniel Andersson, Fiskaregatan 6, Träslövsläge 

Läjets trä & trädgård består numera av två tomter bredvid hamnen i Träslövsläge. Skaparen är konstnären Daniel Andersson som arbetar med olika växt val och granitstenar i färg & former.

Ofta är det naturligt med gammalt återbruk som skapar rummen i trädgården. I den rika produktionen i förhållandevis liten yta finns även snickar-glädje, vatteninstallationer, ruin, köksträdgård, växthus med orkidéer och en helt ny hönsgård uppbyggd i massiv svensk skogs ek. Telefon 0703 192 555

Instagram: Lajetstraochtradgard

 

 

 

Söndag 23 maj och söndag 30 maj, kl 11-16 - Karin och Sten Hedelin, Myrekullevägen 22, Getterön

Torp med kringbyggd ladugård, ombyggd och renoverad sedan 2007. Äldre trädgård, som tidigare bestod av gräsmattor, fruktträd och syrenhäckar. Nu olika trädgårdsrum med fruktträd, olika buskar och perenner, stenlagd innergård, rum för odling, ett orangeri/uterum och en pergola. I gamla ladugården finns atelje/galleri.

 

 

Vägbeskrivning: Kör mot Getterön, fortsätt på Getterövägen, vid korsningen före Tempo och Getteröns Rökeri, ta till höger på Myrekullevägen, fortsätt ca 400 m och där vägen svänger till höger, kör rakt fram, litet garage vid infarten.

 

Söndag 23 maj, kl 11-16 Lisbeth Finskas, Härkullavägen 4, Väröbacka

Välkommen till en 4000m2 trädgård och naturtomt med kojfiskar i dammen. I trädgården finns många olika rhododendron, magnolior och exotiska träd. Tex tulpanträd, näsduksträd, kejsarträd, perukbuske, valnöt, gingo, tulpanträd, canelia samt gunnera. 

 

 

 

Vägbeskrivning till Härkullavägen 4, Stavder. Gamla E 6:an sväng mot Stavder, kör ca 3 km sväng vänster på grusväg till Härkullavägen. Vid trekorsning, ta mittenvägen. Telefon 0702 836 840

 

Söndag 23 maj kl 11-17, 6 juni kl 11-16, 17 juli, 29 augusti 11-17 och 26 september kl 11-16,  Ingrid & Göran Lindskog, Södergårdsvägen 21, Vallda

Lindarnas trädgård, en stor trädgård i lantlig omväxlande miljö med både berg i dagern och ängsmark. Sen 2014 har vi anlagt flera perennrabatter, planterat spännande buskar och träd, byggt växthus och gjort köksträdgård. Du hittar bl.a. en torvrabatt med lite ovanligare växter, rosenrabatter, mormorsrabatt, japanispirerad hörna och nyligen påbörjat woodland . Det finns två små dammar med grodor, paddor, salamander och i den ena även koikarpar.

Fågellivet är rikt och vi försöker leva i harmoni med naturen. I delar av trädgården låter vi det vilda smyga sig in under ordnade förhållanden.
Från E6 ta av avfart 60, kör väg 158 mot Särö. Sväng av mot Lerkil, Gottskär. Kör ca 6 km, sväng vänster vid en gul skylt Södergården 1. Kör ca 200 m, trädgården är på vänster sida. Parkera på angivna platser utanför tomten. Telefon 0734 098 743

 

Söndag 6 juni kl 11-16 - Kristina Olsson, Övralidsvägen 9, Kungsäter 

Trädgården är 10 000 m2 stor, i dagsläget är ungefär 8000 m2 odlad yta, resten hagar, men vi håller på att utöka. Vi har gott om häckar som skapar många rum och ett antal ”tema-trädgårdar”. Vi odlar just nu mer ätbart, men blandar med växter för prydnad. Det är ingen samlarträdgård, men vi försöker gärna med en och annan ”exotisk” växt. Vi försöker så mycket som möjligt att ta vara på sådant som frösår sig och förökar genom delning till våra nyplanteringar.

 

Vägbeskrivning från Varberg: I Derome sväng höger mot Kungsäter. Kör genom Kungsäter och fortsätt mot Gunnarsjö. I Gunnarsjö fortsätt vägen fram (Klockebergsvägen), förbi kyrkan, sedan är det första vägen till vänster (Sävsjövägen) och sedan första höger (Övralidsvägen) och direkt vänster – framme! Parkeringsplatser är markerade med P. Telefon 0703 422 297.

 

Söndag 6 juni kl 11-16 - Bolivar och Magnus Larsson, Madängsvägen 8, Onsala
Trädgården är en villaträdgård som ligger i Onsala/Kungsbacka. Trädgården är ett pågående projekt som påbörjades 2017. Den är designad av Bolivar Larsson och anlagd av Bolivar och Magnus Larsson.  

En romantisk trädgård som är full av harmoni, olika blickfångar och siktlinjer. I trädgården ser man tydligt färgstarka kombinationer bland träd, buskar och perenner. Portaler och rosenbågar matchar slingriga gångar och vågiga rabattkanter vilket ger trädgården en engelsk känsla. Ofta hör vi förbipasserade folk kallar trädgården för Parken. 
Telefon 0735 342 533

 

Söndag 6 juni kl 11-16 - Roland och Anita Johansson Höråsvägen 40, Tvååker 
Välkommen att besöka vår Rhododendronträdgård som nu är i full blom.

 

Tisdag 15 juni, kl 17-20 Camilla Karén Palm, Idrottsgatan 6, Laholm

/camilla-laholm-190618-dsc03393s.jpg

Villaträdgård på 650 kvm, där gräsmattan allt mer fått ge plats för bl.a. upphöjda rabatter av sten och torvblock med rosor, perenner och gräs. Gamla fruktträd. En liten damm, ett växthus, odling i pallkragar samt bärbuskar. Lusthus av gammalt tegel, en murad fontän, pergola och olika sittplatser i trädgården. Telefon 0703 149 946. Besök gärna min trädgårdsblogg: www.millastradgard.blogspot.com

 

Vägbeskrivning: Från E6 N kör av mot Laholm/Mellbystrand. Ta sedan vänster, väg 24, mot Hässleholm/Laholm. I fjärde rondellen (vid Preem macken) sväng vänster mot centrum. Rakt fram i trafikljusen. Nästa rondell tag höger mot centrum, Danska vägen. Följ denna väg hela tiden, den svänger höger nedför Nybergs lid, fortsätt rakt fram, passera Stadsparken (höger sida) uppför backen, tag sedan första vägen vänster, Idrottsgatan 6. Tredje huset höger sida. Telefon 0430 134 19 eller 0703 14 99 46

 

Tisdag 15 juni, kl 17-20 Vivian Tisting, Ängsgatan 2A, Eldsberga

 

Vår trädgård har vi visat förut och eftersom det var ett tag sedan så är det dags att öppna den igen. Vårt tema med rufsig trädgård har vi utvecklat och invecklat så det finns något för alla att njuta av. Från gårdsplanen kan man gå åt flera håll, det finns inget rätt eller fel utan till slut kommer man kanske att ha sett allt om man håller på tillräckligt länge. Då kan det hända att man behöver sitta ner en stund och det går utmärkt på flera platser, och då kan man passa på att upptäcka sådant som man annars hade skyndat förbi.

 

Vägbeskrivning: Från Halmstad kör söderut på väg 15, vänster in mot Eldsberga/Tönnersjö, följ vägen och kör under järnvägen, första vägen höger Bastubacken och första höger igen Ängsgatan. Telefon 035 429 80.

 

 

 

 

Onsdag 7 juli, kl 17-21, Lisbeth Nilsson, Granvägen 21, Tvååker

  

Nu är min trädgård 16 år, träd och häckar har skapat den rumskänsla som jag från början planerade. Mina två dammar skänker mycket glädje med sitt djurliv, några vattensköldpaddor har flyttat in i den större dammen. Sedumtaket har etablerat sig.  Men nya projekt är ständigt på gång i min trädgård!

Det finns betongalster att köpa.

Vägbeskrivning: E6, avfart Tvååker, in mot samhället, passera rakt fram genom två rondeller, andra avfarten till höger Sannavägen, följ skyltar.

Lisbeth Nilsson, Granvägen 21, 43279 Tvååker, 070-3805912

 

 

 

Onsdag 7 juli, kl 17-21, Ewa Lindeborg, Kyrkogatan 11, Tvååker

Äldre fruktträdgård med stor platt gräsmatta från början. Nu ringlar sig en singelgång ner i trädgården runt äppelträden med böljande rabatter fyllda av buskar, perenner, rosor, pioner och clematis. Mormorsväxter, vanliga och ovanliga växter.

Lite tuktat, lite charmigt, lite rostigt. Samstämda färger, runda former och härliga dofter finner du här. Här finns ett vackert orangeri, en köksträdgård, vattenblänk här och var, en kaffegrotta och en liten ”plantskola”.

Efter utbyggnad av huset har jordmassorna tagits tillvara och blivit nivåskillnader. Där trivs bl a mindre buskar/träd såsom japanska lönnar, azaleor och rhododendron. Trädgårdens ålder är c:a 12 år. Tomten är på 1450 kvm.
Försäljning av växtöverskott.
Varmt välkomna till en trädgård där det alltid finns en sittplats och där alltid något nytt är på gång.

Ewa Lindeborg, Kyrkogatan 11, Tvååker. Parkering går bra utmed Kyrkogatan.
Mobil 073-5048183

 

 

Söndag 11 juli, kl 11-16, Claes och Örjan, Kärrvägen 7, Varberg

Välkommen att besöka vår villaträdgård på 730 m2 i centrala Varberg. När vi köpte huset 2009 bestod tomten av gräsmatta, två fruktträd och en spireahäck utmed gatan. Idag har vi en lummig oas med ett antal träd och buskar. Sittplatserna är många, så oftast finns det någon som passar dagens väder och vind. Vi har två mindre dammar, ett lusthus och en köksträdgård. Allt som oftast pågår något eller ett par projekt. Vi strävar efter att bygga rum i trädgården och vi väljer växter främst efter bladens form, färg och struktur för att skapa en levande grönska som är intressant för ögat under hela den gröna säsongen. På senare år har vi börjat introducera mer och mer vintergrönt för att motverka en bladlös vinter.

Telefon 0701 501 206

 

 

 

Vi samarbetar med

/studieframjandet.png