Öppna Trädgårdar 2022

Öppna Din Trädgård

Att visa sin trädgård för andra trädgårdsintresserade är en häftig upplevelse, för att man får så mycket positiv respons på allt arbete man lagt ner i trädgården, samtidigt som man skaffar sig nya vänner bland likasinnade. Det är också ett sätt att bjuda tillbaks för alla trädgårdsbesök man själv varit på. Gillar du din trädgård så kommer andra också att göra det. Du behöver inte veta namnet på dina växter eller ha namnskyltar utsatta i rabatterna för att trädgården ska vara värd att visa. Anmäl ditt intresse till Lena Johansson tfn 0340-404 13 eller mejl [javascript protected email address], så medlemmarna får glädjen av att besöka din trädgård. Har du inte möjlighet att öppna upp din trädgård en speciell dag så kan du sätta in en liten blänkare om att du tar emot besök efter överenskommelse.

Alla trädgårdarnDetta är en unik möjlighet att få besöka andra medlemmars trädgårdar och ta del av deras trädgårdsglädje. Se resultaten av deras odlingsmödor och utbyt erfarenheter. Låt dig inspireras och ta med dig nya insikter hem till den egna täppan.
Alla hälsar oss hjärtligt välkomna! De ber oss dock att respektera Folkhälsomyndighetens råd och att hålla avstånd under besöket. 

 

Lennart Pettersson, Nygårdsberg, Heberg 

 

Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. På försommaren blommar bland mycket annat många olika sorters cypripedium och senare på sommaren blommar solhattar, liljor och en hel del annat. Plantor till försäljning.

 

Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida. Ring för att bestämma dag och tid för besök. Telefon 0768 081443

 

Tisdag 3 maj, kl 17-20.30 Vivian Tisting, Ängsgatan 2A, Eldsberga

Trädgården i sin unga gröna färg, lökblom tillsammans med rododendron och runt sipporna trängs humlor och bi. Fåglarna är kärleksyra och trädens knoppar slår ut. I denna fantastiska tid är ni välkomna till två trädgårdar söder om Halmstad.

Vår trädgård har vi visat förut och eftersom det var ett tag sedan så är det dags att öppna den igen. Vårt tema med rufsig trädgård har vi utvecklat och invecklat så det finns något för alla att njuta av. Från gårdsplanen kan man gå åt flera håll, det finns inget rätt eller fel utan till slut kommer man kanske att ha sett allt om man håller på tillräckligt länge. Då kan det hända att man behöver sitta ner en stund och det går utmärkt på flera platser, och då kan man passa på att upptäcka sådant som man annars hade skyndat förbi.

 

Vägbeskrivning: Från Halmstad kör söderut på väg 15, vänster in mot Eldsberga/Tönnersjö, följ vägen och kör under järnvägen, första vägen höger Bastubacken och första höger igen Ängsgatan. Telefon 035 429 80.

 

 

 

 

Tisdag 3 maj, kl 17-20.30 Ulrika och Håkan Bjärhov, Tönnersa 229, Eldsberga

 

Estetiskt vackert designad trädgård med härlig vårfägring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 maj – 29 maj Kristi Himmelfärds helgen kl 12-17 - Ilva Wallström, Bua, Bockastuevägen 11 
I samband med konstrundan så har Ilva Wallström Öppen Trädgård i hela fyra dagar.
Trädgården ligger naturskönt på sluttningen ner mot havet. I bakkant blottar det karga berget sina vackra former och längre ner i svackan växer buskar och småträd som bildar labyrinter av gångar. Här står rariteterna tätt i skydd för de starka havsvindarna.
Vägbeskrivning: Kör till Bua. Efter Bua centrum, vänster Hultavägen, höger Kustroddarvägen, höger Fiskelia, kör ända ner till havet. Ta höger utmed havet till Bockastuevägen. Parkera vid ett grått pumphus. Telefon 0340 66 18 57.

 

 

Söndag 29 maj, måndag 6 juni och söndag 3 juli, kl 11-16 - Marie & Mitch Tkauc i Valinge by 

Även dessa datum kl 11-16:
måndag 6 juni
söndag 3 juli

Stor trädgård på ca 2 hektar, inklusive parkering, som är indelad i sex områden som kompletterar varandra. Det finns en sjö på 6 000 kvm, som är 1-2 meter djup, med rikt djurliv med bl a tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård och köksträdgård.

Vägbeskrivning och mer information: www.lillaskapargarden.se Telefon 0340 62 53 05 eller 0706 67 38 11.

 

Söndag 29 maj, kl 10-16 - Daniel Andersson, Fiskaregatan 6, Träslövsläge 

Läjets trä & trädgård består numera av två tomter bredvid hamnen i Träslövsläge. Skaparen är konstnären Daniel Andersson som arbetar med olika växt val och granitstenar i färg & former.

Ofta är det naturligt med gammalt återbruk som skapar rummen i trädgården. I den rika produktionen i förhållandevis liten yta finns även snickar-glädje, vatteninstallationer, ruin, köksträdgård, växthus med orkidéer och en helt ny hönsgård uppbyggd i massiv svensk skogs ek. Telefon 0703 192 555

Instagram: Lajetstraochtradgard

 

 

 

 

Söndag 29 maj kl 11-16 - Kristina Olsson, Övralidsvägen 9, Kungsäter 

Trädgården är 10 000 m2 stor, i dagsläget är ungefär 8000 m2 odlad yta, resten hagar, men vi håller på att utöka. Vi har gott om häckar som skapar många rum och ett antal ”tema-trädgårdar”. Vi odlar just nu mer ätbart, men blandar med växter för prydnad. Det är ingen samlarträdgård, men vi försöker gärna med en och annan ”exotisk” växt. Vi försöker så mycket som möjligt att ta vara på sådant som frösår sig och förökar genom delning till våra nyplanteringar.

 Vägbeskrivning från Varberg: I Derome sväng höger mot Kungsäter. Kör genom Kungsäter och fortsätt mot Gunnarsjö. I Gunnarsjö fortsätt vägen fram (Klockebergsvägen), förbi kyrkan, sedan är det första vägen till vänster (Sävsjövägen) och sedan första höger (Övralidsvägen) och direkt vänster – framme! Parkeringsplatser är markerade med P. Telefon 0703 422 297.

 

 

 

 

Söndag 22 maj 11-16, måndag 6 juni kl 11-16, söndag 3 juli 10-17 och söndag 28 augusti. Ingrid & Göran Lindskog, Södergårdsvägen 21, Vallda

Lindarnas trädgård, en stor trädgård i lantlig omväxlande miljö med både berg i dagern och ängsmark. Sen 2014 har vi anlagt flera perennrabatter, planterat spännande buskar och träd, byggt växthus och gjort köksträdgård. Du hittar bl.a. en torvrabatt med lite ovanligare växter, rosenrabatter, mormorsrabatt, japanispirerad hörna och nyligen påbörjat woodland . Det finns två små dammar med grodor, paddor, salamander och i den ena även koikarpar.

Fågellivet är rikt och vi försöker leva i harmoni med naturen. I delar av trädgården låter vi det vilda smyga sig in under ordnade förhållanden.
Det är även öppet andra tider efter överrenskommelse.
Från E6 ta av avfart 60, kör väg 158 mot Särö. Sväng av mot Lerkil, Gottskär. Kör ca 6 km, sväng vänster vid en gul skylt Södergården 1. Kör ca 200 m, trädgården är på vänster sida. Parkera på angivna platser utanför tomten. Telefon 0734 098 743

 

 

Måndag 6 juni, kl 17-20 och torsdag 30 juni, kl 17-20, Ewa Lindeborg, Kyrkogatan 11, Tvååker

Äldre fruktträdgård med stor platt gräsmatta från början. Nu ringlar sig en singelgång ner i trädgården runt äppelträden med böljande rabatter fyllda av buskar, perenner, rosor, pioner och clematis. Mormorsväxter, vanliga och ovanliga växter.

Lite tuktat, lite charmigt, lite rostigt. Samstämda färger, runda former och härliga dofter finner du här. Här finns ett vackert orangeri, en köksträdgård, vattenblänk här och var, en kaffegrotta och en liten ”plantskola”.

Efter utbyggnad av huset har jordmassorna tagits tillvara och blivit nivåskillnader. Där trivs bl a mindre buskar/träd såsom japanska lönnar, azaleor och rhododendron. Trädgårdens ålder är c:a 12 år. Tomten är på 1450 kvm.
Försäljning av växtöverskott.
Varmt välkomna till en trädgård där det alltid finns en sittplats och där alltid något nytt är på gång.

Ewa Lindeborg, Kyrkogatan 11, Tvååker. Parkering går bra utmed Kyrkogatan.
Mobil 073-5048183

 

 

 

 

 

Torsdag 30 juni, kl 17-20 och söndag den 10 juli kl 12-16 Gunilla Axman

Stor trädgård på avstyckad lantgård ca två mil utanför Varberg. När vi flyttade dit för 20 år sedan fanns där bara en stor gräsmatta med några fruktträd och en innergård med en liten damm. Min dröm var att få vandra omkring i min rosenträdgård och dofta på alla rosorna, och nu är jag där. Men där finns också klematis, liljor, pioner och massa andra blommor som sällskap till alla rosorna Trädgården består av blomsteröar i samstämda färger och olika former med många sittplatser. Jag hade ingen plan från början utan alla mina rosor som har fått följa med hem har jag blivit förälskad i, och vad ska jag sätta denna lilla skönheten? Men det blev ganska bra till slut. Man kan säga att min trädgård har kommit till av en enda stor förälskelse. Så välkomna till mitt blomsterparadis.

Tar även emot besök efter överenskommelse
Gunilla Axman tel.nr. 0705 081884
Adress: Valinge Gammalsgärde 24
432 92 Varberg
Mailadress gunilla@krisstod.com

 

Måndag 6 juni, kl 11-16 Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Bengt Nilsson

Vi har en varierad trädgård på 6700 kvm som vi ständigt utvecklar. Mycket berg och närheten till havet gör att det är en utmaning att odla här. Rosor trivs här och är nu i full blom.
Sedan 2014 har vi anlagt stora perennrabatter där det blommar från tidig vår till sen höst. Vi odlar mycket grönsaker och har många spännande buskar och träd.
För några år sedan skaffade vi också ett stort växthus. Där odlar vi bla sötpotatis och har många olika sorters tomater. Senaste tillskottet är tre bisamhällen.

Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Bengt Nilsson
Adress: Varbergsvägen 2141, Frillesås
Mailadress falared@live.se

 

 

Vi samarbetar med

/studieframjandet.png