6 juni

Trädgårdsamatörernas dag kl. 11-17

För femte gången håller föreningen ett gemensamt arrangemang över hela Sverige för att visa upp vår verksamhet för alla intresserade.

Vi i Hallandskretsen har valt att ha ett flertal öppna trädgårdar under dagen. Eftersom målet är att i första hand visa upp oss för dem som ännu inte är medlemmar, hoppas vi att alla ni som redan är det hjälper till att göra reklam för evenemanget. Vi kommer att som förra året göra ett ensidigt blad för uppsättning på anslagstavlor och utdelning i brevlådor. Hjälp till genom att tala med dina grannar och vänner så kanske vi kan få några fler medlemmar i kretsen. Den här beskrivningen finns också på vår hemsida. Vill ni få en bra översikt över var trädgårdarna finns har vi gjort en Googlekarta där samtliga trädgårdar finns utmärkta. Årets karta finns längst ner på den här sidan.

 

Christina och Leif Fryle, Handelsgatan 21, Varberg, 0340-136 57.

Trädgården är en lätt kuperad tomt fylld med rabatter där vanliga och ovanliga växter delar på utrymmet. Gångar med grus och mycket sten samt en damm och bäck.

Vägbeskrivning: Från Västkustvägen.

Kommer du från söder så sväng av mot sjukhuset, sväng vänster in på Träslövsvägen. Sväng höger efter 50 m in på Föreningsgatan, tag andra vägen till höger (Handelsgatan), kör till vändplatsen.

Kommer du från norr så sväng av mot sjukhuset, kör 200 m, sväng vänster in på Föreningsgatan. Tag andra vägen till höger (Handelsgatan), kör till vändplatsen.

 Einar Bengtsson, Träslövsläge, Varberg, Parkvägen 10, 0340-67 04 43, 0722-19 09 47

Smakfullt komponerad villaträdgård på ca 1 000 m2. Grusgångar, fina sten-arbeten, damm, pergola samt många fina träd och perenner.

Vägbeskrivning: Infart från gamla E6 (Västkustvägen) mot östra Träslövsläge. Följ Skepparevägen ca 750 m, vänster Parkvägen där skylt visar. Ljust tegelhus med gula snickerier.

  

Anders Jacobsson och Ann-Marie Fink, Himle, Breidablicksvägen 1 B, 0704-94 64 00.

En nyanlagd trädgård med många rum, där rosor och aklejor får samsas med gamla fruktträd.

Här finns också ett litet lanthandelsmuseum och Sveriges minsta snusfabrik med egenodlad tobak.

Vägbeskrivning: Från E6 avfart Björkäng vägkrog. Sväng höger mot Himle. Kör ca 2,5 km.Parkering vid Himlehallen på höger sida, följ skyltar.

  

Lisbeth Nilsson, Granvägen 21, Tvååker, 070-380 59 12.

Villaträdgård med en blandning av spännande träd, buskar, mycket perenner, slingrande grusgångar och dammar. Ett sedumtak är den senaste tillgången i trädgården.

Vägbeskrivning: E6, avfart Tvååker, in mot samhället, rakt fram i rondellen, andra infarten till höger Sannavägen, följ skyltar.

 Lennart Pettersson, Nygårdsberg, Heberg, 0346-522 01.

Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. Nu blommar t.ex. många olika sorters cypripedium och en hel del annat. Plantor till försäljning.

Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida.

  

Birgit Udsen Horsabäck, 0430-320 54.

Plantskolan Horsabäcks perenner med ett brett sortiment av perenner, alpiner, prydnadsgräs, ormbunkar och kryddväxter och dessutom en trevlig visningsträdgård. Se hemsidan www.horsabackperenner.se för närmare information och växtlista.

Vägbeskrivning: Våxtorp-Hishult. Tag av mot Linghult (ca 1,3 km).