6 juni 2019

Trädgårdsamatörernas dag kl. 11-17

För femte gången håller föreningen ett gemensamt arrangemang över hela Sverige för att visa upp vår verksamhet för alla intresserade.

Vi i Hallandskretsen har valt att ha ett flertal öppna trädgårdar under dagen. Eftersom målet är att i första hand visa upp oss för dem som ännu inte är medlemmar, hoppas vi att alla ni som redan är det hjälper till att göra reklam för evenemanget. Vi kommer att som förra året göra ett ensidigt blad för uppsättning på anslagstavlor och utdelning i brevlådor. Hjälp till genom att tala med dina grannar och vänner så kanske vi kan få några fler medlemmar i kretsen. Den här beskrivningen finns också på vår hemsida. Vill ni få en bra översikt över var trädgårdarna finns har vi gjort en Googlekarta där samtliga trädgårdar finns utmärkta. Årets karta finns längst ner på den här sidan.

 

Marie och Mitch Tkauc, Valinge by, Varberg, 0340 – 625 305, 070 – 6673811

Stor trädgård på ca 2 ha, inklusive parkering. Det finns en sjö på 6000m2 som är mellan 2 och 1 m djup med rikt djurliv, t.ex. tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård samt köksträdgård.

Vägbeskrivning: se hemsidan: lillaskapargarden.se

 

Einar Bengtsson, Träslövsläge, Varberg, Parkvägen 10, 0340-67 04 43, 0722-19 09 47

Smakfullt komponerad villaträdgård på ca 1 000 m2. Grusgångar, fina sten-arbeten, damm, pergola samt många fina träd och perenner.

Vägbeskrivning: Infart från gamla E6 (Västkustvägen) mot östra Träslövsläge. Följ Skepparevägen ca 750 m, vänster Parkvägen där skylt visar. Ljust tegelhus med gula snickerier.

 

Lennart Pettersson Nygårdsberg Heberg, 0346-522 01

Trädgård på ca 2000 m2 med många perenner. På försommaren blommar bland mycket annat många olika sorters cypripedium och senare på sommaren blommar solhattar, liljor och en hel del annat. Plantor till försäljning.

Vägbeskrivning: Kör in i Heberg, tag väg mot Årstad, kör förbi fotbollsplan till höger och Söderskolan till vänster, kör ytterligare 1 km, busskur och skylt ”Allberg 3” på höger sida. Tag vänster, första huset på vänster sida.