Trädgårdsamatörernas dag 6 juni 2020

Trädgårdsamatörernas dag 6 juni kl. 11-17

Eftersom målet är att i första hand visa upp oss för de som ännu inte är medlemmar hoppas vi att du kan hjälpa till genom att ta med dina grannar och vänner så får vi kanske några nya medlemmar i kretsen.
Vill ni få en bra översikt över var trädgårdarna finns har vi gjort en Googlekarta där samtliga trädgårdar finns utmärkta, se länk nedan.

 

Marie och Mitch Tkauc, Valinge by, Varberg, 0340 – 625 305, 070 – 6673811

Stor trädgård på ca 2 ha, inklusive parkering. Det finns en sjö på 6000m2 som är mellan 2 och 1 m djup med rikt djurliv, t.ex. tranor, grågås och änder. Hela trädgården är som ett arboretum med träd och buskar. Stor rhododendronskog, japaninspirerad del, woodland, rosenträdgård samt köksträdgård.

Vägbeskrivning: se hemsidan: lillaskapargarden.se

 

Bolivar och Magnus Larsson, Madängsvägen 8, Onsala

Larssons Trädgård är en villaträdgård som ligger i Onsala/ Kungsbacka. Trädgården är ett pågående projekt som påbörjades 2017. Den är designad av Bolivar Larsson och anlagd av Bolivar och Magnus Larsson.
En romantisk trädgård som är full av harmoni, olika blickfångar och siktlinjer. I trädgården ser man tydligt färgstarka kombinationer bland träd, buskar och perenner. Portaler och rosenbågar matchar slingriga gångar och vågiga rabattkanter vilket ger trädgården en engelsk känsla. Ofta hör vi förbipasserade folk kallar trädgården för Parken. 

 

Lisbeth Finskas, Härkullavägen 4, Väröbacka

Välkommen till en 4000m2 trädgård och naturtomt med kojfiskar i dammen. I trädgården finns det många olika rhododendron, magnolior och exotiska träd. Tex tulpanträd, näsduksträd, kejsarträd, perukbuske, valnöt, ginkgo, kamelia samt gunnera.

Vägbeskrivning: Från gamla E 6:an, ca 1 km norr om Väröbacka, sväng mot Stavder. Kör sedan ca 3 km och sväng vänster in på Härkullavägen (grusväg). Vid trekorsningen, ta mittenvägen.

 

Ingrid och Göran Lindskog, Södergårdsvägen 21, Vallda

Lindarnas trädgård, en stor trädgård i lantlig omväxlande miljö med både berg i dagern och ängsmark.
Sen 2014 har vi anlagt flera perennrabatter, planterat spännande buskar och träd, byggt växthus och gjort köksträdgård. Du hittar bl.a. en torvrabatt med lite ovanligare växter, rosenrabatter, mormorsrabatt, japanispirerad hörna och nyligen påbörjat woodland . Det finns två små dammar med grodor, paddor, salamander och i den ena även koikarpar. Fågellivet är rikt och vi försöker leva i harmoni med naturen. I delar av trädgården låter vi det vilda smyga sig in under ordnade förhållanden.
Från E6 ta av avfart 60, kör väg 158 mot Särö. Sväng av mot Lerkil, Gottskär. Kör ca 6 km, sväng vänster vid en gul skylt Södergården 1. Kör ca 200 m, trädgården är på vänster sida. Parkera på angivna platser utanför tomten.

 

Daniel Andersson, Fiskaregatan 6, Träslövsläge

Läjets trä & trädgård består numera av två tomter bredvid hamnen i Träslövsläge. Skaparen är konstnären Daniel Andersson som arbetar med olika växt val och granitstenar i färg & former.
Ofta är det naturligt med gammalt återbruk som skapar rummen i trädgården. I den rika produktionen i förhållandevis liten yta finns även snickar-glädje, vatteninstallationer, ruin, köksträdgård, växthus med orkidéer och en helt ny hönsgård uppbyggd i massiv svensk skogs ek.
Trädgården, tomten nr 2 är under uppbyggnad och förnyelse där en stor damm på 40m2 ska anläggas i platsgjuten betong.
Instagram: Lajetstraochtradgard

 

Kristina Olsson, Övralidsvägen 9, Kungsäter

Trädgården är 10 000 m2 stor, i dagsläget är ungefär 8000 m2 odlad yta, resten hagar, men vi håller på att utöka. Vi har gott om häckar som skapar många rum och ett antal ”tema-trädgårdar”. Vi odlar just nu mer ätbart, men blandar med växter för prydnad. Det är ingen samlarträdgård, men vi försöker gärna med en och annan ”exotisk” växt. Vi försöker så mycket som möjligt att ta vara på sådant som frösår sig och förökar genom delning till våra nyplanteringar.
Vägbeskrivning från Varberg: I Derome sväng höger mot Kungsäter. Kör genom Kungsäter och fortsätt mot Gunnarsjö. I Gunnarsjö fortsätt vägen fram (Klockebergsvägen), förbi kyrkan, sedan är det första vägen till vänster (Sävsjövägen) och sedan första höger (Övralidsvägen) och direkt vänster – framme! Parkeringsplatser är markerade med P.